Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)
2015. február 13., péntek 10:04

A MÖSZ és a TÖOSZ közös nyilatkozata az ingyenes óvodai étkeztetésről
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) üdvözli a kormány - a tervezett ingyenes óvodai étkezésen keresztül - kinyilvánított azon szándékát, amellyel a szegény sorsú gyermekeken kíván segíteni. Sajnálattal állapítják meg azonban, hogy ebben az esetben sem történt egyeztetés az önkormányzati szövetségekkel.
 
Emlékeztetik a kormányt, hogy az óvodai étkeztetés kötelező önkormányzati feladat, aminek költségeihez az állam az eddigiek során is csak részben járult hozzá. Felhívják a kormány figyelmét, hogy minden többletköltség rontja az ebben az esztendőben is jóval kevesebb pénzből gazdálkodó önkormányzatok helyzetét. Kérik a kormányt, hogy a döntésének végrehajtásához szükséges anyagi fedezetet biztosítsa, és ne kényszerítse többlet adó kivetésére a településeket.
 
A szövetségek támogatnak minden olyan kezdeményezést, amelyek a szociálisan nehéz helyzetben lévő gyermekeken kívánnak segíteni, és partnerek minden olyan kezdeményezés kidolgozásában, amelyek a kedvezményeket fenntarthatóan és rászorultsági alapon biztosítják.
 
2015. február 13.

 



dr. Gémesi György                                                               Schmidt Jenő
MÖSZ elnök                                                                         TÖOSZ elnök
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.