OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. március 4., szerda 18:24

Új helyen a munkaügyi kirendeltség
Mától a munkaügyi kirendeltség is új helyen, a volt Arany iskolában kialakított járási hivatalban fogadja az ügyfeleket. Mint arról január végén beszámoltunk, akkor a kormányablakot avatták fel a Fürst Sándor utcában, ahová jelen pillanatban 265 különböző ügyben fordulhatnak a polgárok.
A szerda délelőtti ünnepségen elsőként felszólaló Lazók Zoltán polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy éppen tíz évvel ezelőtt, 2005-ben határozott az akkori városvezetés egy lakótömb felújításáról, amivel megkezdték az oroszlányi óváros rehabilitációját. Azóta pártállástól függetlenül, minden kurzus folytatta és támogatta az elképzelést, aminek eredményeként 2012-ben sikeres pályázat született az értékmegőrző és funkcióbővítő városrehabilitációs KDOP projekt keretében. Az Élhető és Szolgáltató Városközpont létrehozására az önkormányzat a támogatott projekttartalomra 200 milliós, 85%-os európai uniós támogatást nyert el, és a projekt összköltsége meghaladta a 235 millió forintot, azonban az önkormányzat saját forrásból 270 millió Ft-os kiegészítő beruházást is végrehajtott, így az első ütem végösszege meghaladja a félmilliárd forintot.
- Reményeink szerint az eddigi beruházások nemcsak egy folyamat végére tettek pontot, hanem egy megújuló városrész fejlődésének is utat mutatnak, hiszen terv az van még bőven – zárta gondolatait a városvezető.
Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár a munkaügyi kirendeltség feladatáról szólva többek között elmondta: bár ezen a területen is sok változás történt az elmúlt időszakban, azonban a változások célja nem a munkaügyi szervezet gyengítése volt, hanem pontosan ennek ellenkezője, a terület erősítése.
- Azok a munkatársak, akik ezt a nehéz feladatot végzik, akár a munkanélküliekkel, akár a munkáltatókkal való közvetlen kapcsolattartásról van szó, nekik megfelelő infrastrukturális ellátottság szükséges ahhoz, hogy magas színvonalon elláthassák feladatukat. Ez most megvalósult Oroszlányban – mondta az államtitkár.
Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében visszautalt a polgármesteri gondolatokra: én is remélem, hogy lesz folytatása a projektnek, hiszen Oroszlány járási székhellyé válásának a közigazgatási döntés csak egy jogi aktusa. Az, hogy ez a város tényleg a térség központjává tudjon válni, keretet adnak az infrastrukturális invesztíciók, és kínálkozik a lehetőség egy modern szolgáltatóközpont létrehozására.
A képviselő emlékeztetett arra is, méltatlan körülmények között dolgoztak az elmúlt években a kirendeltség munkatársai, de méltatlan volt a régi leromlott állagú és környezetű irodakomplexum az ügyfelek számára is. Az új helyen azonban XXI. századi környezet és kiszolgálás fogadja a betérőket.

Oroszlány, 2015.03.04.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.