OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. március 6., péntek 14:09

Díjnyertes építész Oroszlányban
Papp Zsolt lévai építész kapta meg tavaly az alsósztregovai Madách-kastély felújításáért a szlovák Év Műemléke díjat, majd 2014 őszén Az év építménye 2014. címet viselő megmérettetésen, a Nyilvánosság Díjat is kiérdemelte.  A fiatal felvidéki szakember munkásságával – akit a Rákóczi Szövetség városi szervezete hívott meg - csütörtökön este ismerkedhettek meg az oroszlányiak.

Papp Zsolt 1972. március 14-én született Nagykürtösön. Általános iskolai tanulmányait Ipolynyéken fejezte be. 1990-ben a Kassai Műszaki Egyetem építőmérnöki karának hallgatója lett, tanulmányait 1996-ban végezte el kitüntetéssel. 2001-ben lett tagja a Szlovák Építész Kamarának, és megalakította a PROART nevű saját tervezőirodáját. Azóta több mint félezer épület terveit készítette el.
Többek között a szklabonyai Mikszáth Kálmán-emlékház, a kékkői Balassi Bálint Múzeum, a véglesi Nagy Lajos király-várkastély, a losonci zsinagóga, a rimabányai gótikus templom, valamint a liptószentmártoni Martin Benka Múzeum teljes felújítása fűződik nevéhez.
A fotódokumentációval gazdagon illusztrált prezentációt követően még egy kedves eseményre is sor került, ugyanis virággal köszöntötték Nőnap alkalmából a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezetének jelenlévő hölgytagjait.

Oroszlány, 2015.03.06.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.