HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. március 19., csütörtök 15:03

Nánási Lakodalmas: Veres Sándorra emlékeztünk
A Hajdú Bokréta Csoport az idei „Nánási Lakodalmas” bemutatót Veres Sándor emlékének szentelte március 13-án, aki januárban távozott szerető családja és barátai köréből.
 
A „Nánási Lakodalmas” című népszínművet 2015. március 13-án mutatta be a Hajdú Bokréta Hagyományőrző Csoport, mely Máté Lajos 1899. évi gyűjtése alapján a 30-as években Dr. Nagy Imre az akkori nánási jegyző gyűjtötte és dolgozta fel. Az előadást legutóbb két esztendővel ezelőtt, 2013-ban láthatta a hajdúnánási közönség a Városi Disznótorban, majd egy hónappal később a társaság a cívisváros közönségét is szórakoztatta a Debreceni Tímárházban.
 
Az idei rendezvényt Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere nyitotta meg, aki emlékezésében Veres Sándor példaértékű közösségi munkáját méltatta, melyre Hajdúnánás városának mindig hálásnak kell lennie. A lakodalmas bemutatója előtt a bokrétások Veres Sándor kedvenc nótájának dallamára gyújtották meg az emlékezés gyertyáit.
 
A Veres család hosszú évtizedeken keresztül alkotó részese volt a Nánási Lakodalmasnak. 2005-ben Vitéz Zsuga János bácsi halála előtt átadta a lakodalmas szervezését és irányítását Veres Sándornak, aki szintén haláláig szervezte, vezette a Nánási Lakodalmast illetve a Hajdú Bokréta Hagyományőrző Csoportot.
 
Emléke örökké velünk él! 


5 csatolt kép 32154
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.