GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. március 21., szombat 16:09

Szélessávú imternet
Harminckét település mintegy négyezer háztartása számára teremti meg Pécs, Szentlőrinc és Sellye térségében - így Gilvánfa községben is - a későbbi szélessávú internet-használat lehetőségét az úgynevezett optikai körzethálózat, amelynek kiépítését idén tavasszal kezdi meg a Távnet Kft.
Az őszig tartó, mintegy egymilliárd forintos, hetven százalékban európai uniós támogatást élvező fejlesztéssel százötven kilométernyi, föld alatt vezetett optikai kábellel teremtenek kapcsolatot a települések és az országos gerinchálózat között.
Az aggregációs pontok jellemzően az önkormányzatoknál lesznek, de a körzethálózathoz kapcsolódik minden általános iskola, Integrált Közösségi Szolgáltató Tér, eMagyarország Pont. A lakossági és vállalati előfizetők kiszolgálására csak a helyi hozzáférési hálózatokkal van mód, ezek létrehozására ősztől nyílik lehetőség.
A beruházás célja digitális közmű létrehozása olyan településeken, ahol a szélessávú, azaz a másodpercenkénti legalább 30 megabites internetkapcsolat eddig nem, vagy korlátozottan állt rendelkezésre.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.