ÚJLŐRINCFALVA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. március 31., kedd 00:01

Befejeződött Újlőrincfalva településfejlesztése
Újlőrincfalva Község Önkormányzat az ÉMOP-3.1.3-11 jelű, „Kisléptékű településfejlesztés a vidékfejlesztési program kiegészítésére” című pályázatra benyújtott „Infrastrukturális megújulás Újlőrincfalván. Közösség tér, és a hozzá kapcsolódó járdák, útszakaszok felújítása, buszöblök, buszvárók kialakítása.” megnevezésű és ÉMOP-3.1.3-11-2012-0194 azonosító jelű projektje kedvező elbírálásban, valamint 93 966 791 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.A projekt kezdete: 2013. április 16, zárása: 2015. február 18.
Hosszú előkészítési és kivitelezési munka, valamint a lakosság kiemelt támogatása eredményeként a pályázat keretében megújultak a település központi területei. A komplex település rehabilitáció során teljeskörűen felújításra került a település több fontos fizikai infrastruktúrája.
A projektben az alábbi fejlesztések valósulnak meg a településen élő lakosság életminőségének javítása érdekében:
- Informatikai Központ, mint közösségi tér felújítása
- A Fő úton kétoldali buszöböl és járdakapcsolatok kialakítása
- Az Ady és a Kossuth utak elhasználódott, forgalmas szakaszainak felújítása
Célunkat, amely a településközpont megújítása, valamint a közterületek és a közösségi épület megújítása, funkcióerősítése, sikeresen teljesítettük. Terveink szerint, az elkövetkező időszakban több, a település életét megkönnyítő, a népesség megtartását elősegítő pályázatot adunk be, a lakosság életminőségének növelése érdekében.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.