Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
2015. április 10., péntek 20:44

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a TÖOSZ
A legnagyobb taglétszámú magyar önkormányzati érdekvédelmi szervezet, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a 2014-es önkormányzati választásokat követően 2015. április 9-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Pest megyei Monoron. A küldöttek megválasztották a következő ötéves időszakra a TÖOSZ elnökségét és tisztségviselőit. A szövetség elnöke ismét Schmidt Jenő, Tab város polgármestere lett.

A küldöttek megvitatták a TÖOSZ elvárásait és kezdeményezéseit az átalakuló önkormányzati rendszerrel kapcsolatban. A szövetség legfőbb döntéshozó tanácskozásán hangsúlyos téma volt a polgármesteri javadalmazás kérdése, mellyel kapcsolatban a TÖOSZ közleményt adott ki. A küldöttgyűlés megválasztotta a TÖOSZ elnökét. A TÖOSZ elnöke egyhangú szavazással ismét Schmidt Jenő, Tab város polgármestere lett.

A TÖOSZ további választott vezető tisztségviselői: Társelnökök: Dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere, Kerekes Miklós, Ajak város polgármestere, Pergő Margit, Berhida város polgármestere, Tóth József, Polgár város polgármestere. A Felügyelő Bizottság elnöke: Szirbik Imre, Szentes város polgármestere. A küldöttgyűlés megválasztotta továbbá az elnökség és a felügyelő bizottság tagjait, valamint az egyes szakpolitikák tanácsnokait. A küldöttgyűlés zárásaként került sor az idei TÖOSZ kitűntetések átadására. A küldöttgyűléssel kapcsolatos további információk elérhetőek a TÖOSZ internetes oldaláról (www.toosz.hu).

Melléklet: Közlemény a polgármesterek javadalmazásával kapcsolatban


1 csatolt kép Schmidt Jenő
1 csatolt dokumentum Közlemény a polgármesteri bérekkel kapcsolatban
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.