OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. április 17., péntek 10:07

Jelentkezzen, tanuljon!
Folyamatosan keresi az oroszlányi önkormányzat azokat a lehetőségeket, amelyek keretében az alacsony iskolázottságú, piacképtelen szakmai végzettségűeknek segítséget tud nyújtani különféle képzési lehetőségek biztosításával.
A TÁMOP - Komplex-telep keretében a Türr István Képző és Kutató Intézet eddig 78 fő részére nyújtott képzési lehetőséget, egy másik program keretében pedig 14 fő jár jelenleg is parkgondozó képzésre.
A most induló projekt az iskolarendszerből már kiesettek számára kínál képzési lehetőséget. A kurzusra az Oroszlányban és kistérségében élő, az általános iskola 5-8. osztályát el nem végzettek jelentkezését várják.
A Türr Intézet 5–8. osztályos felzárkóztató foglalkozásainak résztvevői az oktatás ideje alatt a közfoglalkoztatotti bérnek megfelelő, havi bruttó 79.155 Ft megélhetési támogatást kapnak, aminek 80%-át vehetik fel a tanulmányi idő alatt, a fennmaradó 20%-ot pedig a tanúsítvány kiosztása esetén, egy összegben.
Az első megbeszélésre és tájékoztatásra április 22-én, szerdán 9 órakor várják a jelentkezőket az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődés Központban.

Oroszlány, 2015.04.17.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.