OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. április 27., hétfő 09:05

Újabb Kazinczy-emlékérem került Oroszlányba
Esztergom adott otthon április 24-én a felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 43. országos döntőjének, melyen a Károli Gáspár Református Egyetemet és Oroszlány városát képviselve részt vett Nagy Roland történészhallgató is.

A rangos eseményen megjelenteket Gloviczki Zoltán dékánhelyettes köszöntötte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Vitéz János Tanárképző Központjában, majd a versenyt Gósy Mária egyetemi tanár, a Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd verseny elnöke nyitotta meg.
Az országos döntőn induló 36 versenyzőnek egy általuk választott, illetve egy, a helyszínen kapott ismeretlen szöveget kellett felolvasniuk a 9 tagú szakmai zsűri előtt. Az elhangzottak kiértékelését követően a zsűri 11 versenyzőnek ítélte oda a „példamutatóan szép magyar beszédért” járó Kazinczy-emlékérmet.
A díjazottak között szerepelt az oroszlányi Nagy Roland is, aki 2011. után – az akkori Lengyel József Gimnáziumot képviselve – ismét, immár egyetemista kategóriában kapta meg az elismerést.

Oroszlány, 2015.04.26.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.