HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. április 29., szerda 08:31

XXIV. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál Hajdúnánáson
A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája 2015. április 25-én immár 24. alkalommal rendezte meg a Magyar Drámapedagógiai Társasággal, és a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központtal közösen az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál Hajdú-Bihar Megyei Találkozóját.

A találkozón 9 megyei csoport, több mint 200 ifjú színjátszója vett részt, melyen telt házat biztosítottak az igen jó hangulatú szombati találkozón a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében.

Az együttesek, mint minden évben, idén is nagy lelkesedéssel készültek a számukra szinte egyetlen minősítési, szakmai programra.

A rendezvényt Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében a színház világát emelte ki, melyben „kitárul előttünk az a világ, ahol semmi sem lehetetlen – mindehhez kitartás, sok munka és szorgalom kell”.

A jelentkező csoportok szinte mindegyike kért minősítést, melynek célja a tovább fejlődés, hiszen ezeket a bemutatókat minden esetben szakmai beszélgetés követ, amelyeken a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek és a csoportvezető-rendezők közös, elemző beszélgetés formájában értékelték a látottakat, ezzel is segítve a csoportok további munkáját.

A szakmai zsűri tagjai Dolmány Mária, dráma tanár, gyermekszínjátszó rendező, illetve Golden Dániel, drámapedagógus voltak.
A találkozón 1 arany, 3 ezüst, 1 bronz minősítés született.

4 csatolt kép 3214
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.