OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 3., vasárnap 13:40

Nívódíjak a zenészeknek
Eichardt János az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet vezetője köszöntötte április utolsó napján az idén 70 éves Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar tagjait és Sági Richárd karnagyot a Bányász Klubban abból az alkalomból, hogy a szakszervezet felterjesztését követően művészeti nívódíjat vehettek át.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kiemelkedő közösségi és művészeti tevékenységének elismeréseként művészeti és kulturális díjat adományozott a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekarnak, míg Sági Richárd a bányász kulturális hagyományok terén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének nívódíját.

Az ünnepi eseményen Lazók Zoltán polgármester méltatta a kitüntetettek érdemeit. Mint Fischer Iván karnagyot idézve kiemelte: Jó, ha dicsérik és kitüntetik az embert, de a zenészeknek ott, akkor, azon a helyen kell jól muzsikálniuk. Ott ülnek az emberek, a bennük lakozó gyermeket kell megérinteni, aki valami szépre vágyik, aki  arra vágyik, hogy gondoskodjanak róla, és hogy valami felemelőt halljon. Ez a lényeg, ennek kell a szem előtt lebegnie, és akkor maguktól is jönnek a díjak, kitüntetések.

- Két elismerés, két nagyszerű pálya, amelyek találkozása minden alkalommal örömöt, szeretetet, élményt közvetít. Kívánom önöknek, hogy ez maradjon így következő években, évtizedekben is – fogalmazott a városvezető.

2015.05.01.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.