SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 4., hétfő 09:28

A sümegi kistérségben élőknek kétszeresen fontos az adócsökkentés
Sümeg sajnos egy hátrányos helyzetű kistérség központja, itt pedig kétszeresen fontos minden olyan intézkedés, ami a lakosság jövedelmi pozícióját javítja – jelentette ki a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
 A 2016-os költségvetés az adócsökkentés költségvetése lesz – mondta Végh László. A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig jövőre mindössze kétszázalékos inflációval számol.
Mindennek következtében nő a mozgástér, a családok többet tudnak fogyasztani vagy megtakarítani. Nő a vásárlóerő, ami segíti a helyi vállalkozásokat is. Kifejtette: jövőre 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó kulcsának mértéke, ennek következtében 120 milliárddal több marad mintegy négymillió munkavállaló zsebében. A kétgyermekes családok adókedvezménye emelkedni fog, ami két átlagkeresetű szülő esetében havi 9000 forintos többletet jelent. Csökkenni fog a sertés tőkehús után fizetendő általános forgalmi adó mértéke is.  A lépés lehetővé teszi, hogy a fogyasztói árak ténylegesen  csökkenjenek. A sertéshús áfájának csökkentése az első lépés, a következő években ez kiterjedhet a családok fogyasztásában szintén nagy szerepet játszó a baromfi termékekre is.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.