BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2015. május 5., kedd 15:32

Újabb épületenergetikai fejlesztés indult a XVIII. kerületben
Elkezdődött a Csontváry Kosztka Tivadar Általános és Alternatív Iskola épületenergetikai fejlesztése a XVIII. kerületben. A beruházás keretében Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata több mint 200 millió forintot fordít az iskola homlokzati hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, fűtési rendszerének korszerűsítésére, amelyből 171 millió forint az uniós forrás.

A komplex beruházás eredményeként az iskola üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten várhatóan 98,21 tonnával, energiafelhasználása 1.741,68 GJ-lal fog csökkenni. Ez a jelenlegi állapothoz képest 37%-os megtakarítást jelent.
A számszerűsíthető eredményeken túl a projekt megvalósulásától azt is várjuk, hogy az iskola épülete szebbé, használata komfortosabbá váljon.

Fontos tudni, hogy a most induló fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. Az Önkormányzat vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Elkötelezett munkánk eredményeként a korábban már korszerűsített intézmények után az idei évben több mint 10 további intézménynél kezdődnek energetikai megtakarításokat célzó beruházások.

A projekt azonosító száma: KEOP-5.5.0/A/12-2013-0218.
A támogatás összege: 171.271.320 Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Csontváry Kosztka Tivadar Általános és Alternatív Iskola épületenergetikai fejlesztése
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Cím: 1184 Budapest, Üllői út 400.


1 csatolt dokumentum sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.