BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2015. május 9., szombat 12:27

Új kórház helyett fejlesztéssel megoldható lenne Buda és az agglomeráció egészségügyi ellátása
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata közleménye, 2015.05.09.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere május 9-én Óbudán, a Richter Egészségváros Program megnyitóján beszédében úgy fogalmazott, a Szent Margit Kórház 1897-es megépítése óta megkerülhetetlen szerepet játszik nem csak a kerületben élők-, de egész észak-Buda egészségügyi ellátásában.  Mint ismeretes a főváros budai oldalán két jól működő, súlyponti kórházat tartanak számon, dél-Budán a Szent Imre Kórházat és északon a Szent Margit Kórházat.
 
Bár az állami szándék, hogy Budapest budai oldalán egy új kórházat kell létrehozni ismert, Bús Balázs polgármester szerint, nem feltétlenül egy új kórház megépítése lenne a megoldás. Abban viszont bizonyos, hogy a két súlyponti kórházat észak- és dél-Budán a jelenlegihez képest nagyságrendekkel jobban szükséges fejleszteni, mert a megerősített Szent Imre és Szent Margit Kórház Buda és az agglomerációs egészségügyi ellátásának a kulcsa.
 
A Richter Egészségváros Program keretében, mely illeszkedik a III. kerület célkitűzéseihez, miszerint Óbuda legyen a legegészségesebb város, a Szent Margit kórház szakemberei ingyenes szűrésekkel, konzultációkkal és a témába vágó beszélgetésekkel, műsorral várták az óbudai családokat. Az egészségmegőrzést célzó eseményt jótékonysági akció kísérte, amely során a szűrésen résztvevők tovább növelhették a Richter által a Szent Margit Kórháznak felajánlott 2.000.000 forint alapadomány összegét. Az így befolyt összegből a kórház javára egy műtőbe kerülő mobil röntgenkészülék beszerzését segítették rendezvény szervezői és az óbudai lakosság.
 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.