GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 10., vasárnap 13:16

Vezető beosztásra készülnek
,,A JÖVŐ MŰHELYE” Settlement típusú Segítőház létrehozása és a társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatások fejlesztése Gilvánfán című pályázat (kódszám: TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0061) keretén belül hivatásos gépjárművezetői tanfolyam indult. A résztvevők - a pécsi székhelyű Baranya Autósiskola szervezésében – várhatóan még ebben a hónapban letehetik a sikeres vizsgát.Félmillió forintba kerül személyenként a ,,C” és ,,E” kategóriás hivatásos gépjárművezetői tanfolyam díja. Ha nincs ez a pályázati lehetőség, bizony több gilvánfainak is elérhetetlen lenne az előrelépés, a kitörés a jelenlegi nehéz élethelyzetükből.
Dömsödi Krisztián, Orsós Krisztián, Orsós Zoltán, Bogdán László, Bogdán János és Kalányos István is részt vesz a többlépcsős képzésben. Ennek része a pályaalkalmassági vizsga, a KRESZ, a műszaki és munkavédelmi ismeretek elsajáttítása, rutin pályán vezetés, majd tanuló vezetői gyakorlattal és természetesen vizsgával zárul a tanfolyam. Többségük eddig a helyi közfoglalkoztatásban vett részt, de tudjuk, az bizony bevételben nem több a havi nettó ötvenezernél.

A piacvezető hazai fuvaroztató cég honlapján szereplő állásajánlat szerint havonta akár nettó négyszázezret lehet keresni a hivatásos jogosítvánnyal. Tehát sikeres munkába állás után ,,csak” gyűrni kell a kilométereket, akár százezer számra.
Így lehetnek a gilvánfai vezetők is milliomosok!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.