GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 10., vasárnap 15:14

Kérdőíves kutatás
,,A JÖVŐ MŰHELYE” Settlement típusú Segítőház létrehozása és a társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatások fejlesztése Gilvánfán című pályázat (kódszám: TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0061) keretében május 8-9-10-én szociológiai kutatási helyszín az ormánsági település.
Dr Füzér Katalin tanszékvezető-helyettes tájékoztatása szerint a Pécsi Tudományegyetem Település és Társadalom Kutatóközpontja szervezésében idén is falukutató tábort szerveznek, ezúttal 14 szociológus szakos hallgató és kettő doktorandusz részére.  A négy napos terepmunka célja, hogy a hallgatók személyes tapasztalatokat szerezzenek Gilvánfa helyi társadalmáról, megismerjék az életkörülményeiket és a gondolkodásukat.
A gilvánfaiak részvételével lebonyolított januári felkészítő során sok szó esett a munkalehetőségekről és a hallgatók interjúkat szeretnének készíteni ebben a témakörben azokkal, akik közfoglalkoztatásban vesznek részt. A pécsi egyetemisták a rendszerezett ismereteik és tapasztalataik publikálását is tervezik, az Acta Sociologica/Pécsi Szociológiai Szemle  (külön)számban.

1 csatolt kép Közmunka Gilvánfán 2015.05.08.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.