MÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 13., szerda 13:59

EGÉSZSÉGRE NEVELŐ ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAMOK VALÓSULTAK MEG A MÁLYI KÖNYVTÁRBAN
Mályi Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1 jelű, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című pályázatra benyújtott „Egészségre nevelő és szemléletformáló programok megvalósítása a Mályi Könyvtárban” megnevezésű és TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0745 azonosító jelű projektje kedvező elbírálásban, valamint 9 721 395 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A projekt kezdete: 2013. augusztus 13, zárása 2014. augusztus 13.
A pályázat az elmúlt egy évben sikeresen megvalósult, a lakosság kiemelt figyelme, támogatása és megelégedettsége mellett.
Mályi Község Önkormányzat koordinációja mellett, a Mályi Könyvtárban, egészségfejlesztő tevékenységek széles köre valósult meg az elmúlt egy év során. A projekt célja, a Mályiban élők életmódjának egészségtudatos irányba fordítása és az ezzel kapcsolatos tudásanyag terjesztése, konkrét programok megvalósítása volt. A testmozgás népszerűsítése, az egészséges táplálkozásra való figyelemfelhívás, a dohányzásról és az alkoholról való leszoktatás elősegítése, a stresszhelyzetben élők helyzetmegoldásának javítása, valamint a cukor és a szív és érrendszeri betegségek rizikófaktorainak megismertetése kapcsán számos program és előadás került megszervezésre.

A projekt keretében, a településén egészségnapok kerültek megszervezésre, melyek keretében szűrések, előadások, tanácsadások, mozgásprogramok valósulnak meg.
A projekt során aktív kommunikációval, felvilágosító kiadványok készítésével hívtuk fel a lakosság figyelmét az egészséges életmód fontosságára.
Hosszú távú célunk megvalósítása, mely a lakosság egészségi állapotának javítása, jó úton halad. Az egészséges életmóddal foglalkozó helyi és térségi szervezetek, intézmények felé jól működő partnerkapcsolatokat alakítottunk ki.
Az önkormányzat, az egészségmegőrzést az elkövetkező években is szívén viseli és továbbra is hasonló programok szervezésével kívánja fenntartani, valamint továbbfejleszteni az elért eredményeket.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.