SZANK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 14., csütörtök 13:56

Terepjárók és személyautók is versenyeznek a hétvégén Szankon
Az Africa Legend Filmes Futamának mezőnye látogat a hétvégén a szanki határba és a település off road pályájára. A nézők  - csakúgy mint tavaly – a részükre fenntartott dombról követhetik nyomon az autók küzdelmét a nem is egyszerű tereppel. A homok miatt kisvödör és sütiforma nem, de lapát biztosan lesz a terepjárók és személyautók csomagterében! 
 
Szombaton 10 óra tájban indulnak az autók a fővárosból, hogy Kecskemét, Bugac, Kiskunfélegyháza, Móricgát, Szank és Kiskunmajsa érintésével haladjanak tovább Tázlár, Bócsa majd Kiskőrös irányába. A mezőny elejét szombaton 13-14 óra között várják a szervezők a szanki off road pályára, ahol biztonságos körülmények között, a dombról nézhetik az autók küzdelmét a homokkal a motorsport iránt érdeklődők. Vasárnap Kiskőrösről ismét visszatér Szankra a mezőny még néhány feladat erejéig.
Terepjárók mellett ezen a futamon személyautóval is indulhatnak a bátrak, de lapát és vontatókötél legyen mindenkinél! Szívesen jöttünk vissza idén is erre a gyönyörű tájra, bár szomorúan tapasztaltuk a pályaírás folyamán, hogy milyen károkat okozott nemrég, az általunk is kedvelt és óvott erdőkben a viharos szél– mondta el lapunknak Klinovics János futamszervező. 
 
Ezen a versenyen a filmek adják a fő témát az autósoknak, tehát a több mint 200 GPS ponton régi és új filmekkel kapcsolatban kell helyes választ adni a feltett kérdésekre. Tiszteletben tartják a szervezők más hobbiját, ezért pl. horgásztavat és pihenőövezetet nem érint a verseny. A biztonságra és KRESZ szabályokra pedig muszáj ügyelniük a versenyzőknek, hiszen közúton is közlekednek, ahol természetesen a rend őrei is igazoltathatják az autósokat, sőt a gyorshajtást a szervezők is büntetőpontokkal „jutalmazzák”. 
A verseny eredményhirdetésére vasárnap, a kiskőrösi Országos Rétes Fesztiválon kerül sor.
(További információ: Bozóki Szilvia sajtóref. 20/564-3137)

4 csatolt kép szervezők a pályánmezőnyterep és homoktrükkös pálya
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.