HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 19., kedd 11:00

Elismerésben részesültek a hajdúnánási rendőreink, tűzoltóink
Országszerte idén 5. alkalommal került megrendezésre április 28-án a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó két szervezeti egység, a rendőrség és a katasztrófavédelem ünnepi megemlékezése a Magyar Rendőrség és Tűzoltóság napja alkalmából. Az országos hagyománynak megfelelően idén is okleveleket, elismeréseket osztottak ki Hajdúböszörményben.
Hajdú-Bihar megyében 2015. április 28-án a Rendőrség Napja, Szent György nap alkalmából tartott rendezvény az ünnepi állománygyűléssel vette kezdetét Hajdúböszörményben. 

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar Megyei rendőrfőkapitány, aki elmondta: az elmúlt öt év alatt mintegy 20 ezerrel kevesebb bűncselekmény történt Hajdú-Bihar megyében, csökkentek a vagyonelleni bűncselekmények, s a közterületi jelenlétünket is meg tudtuk erősíteni, az állampolgárok biztonságérzetét pedig megszilárdítottuk.

Az állománygyűlésre érkező katasztrófavédők is elismerésben részesültek: ők a tűzoltók védőszentje Szent Flórián napja alkalmából kaptak kitüntetéseket. Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy sikeres éveket tudhatnak maguk mögött, hiszen a különböző technikai fejlesztések mellett, tűzvédelmi területen is komoly javulások figyelhetőek meg, mely egyrészt a tűzvédelmi szakembereknek, másrészt pedig a lakosságnak is köszönhető.
Az ünnepi beszédeket követően az elismerések átadása vette kezdetét.

Hajdúnánás közösségéért kifejtett kimagasló tevékenységének elismeréseként Hajdúnánás város polgármestere Polgármesteri Közösségi Díjat adományozott Tóth Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltó főtörzsőrmestere részére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Vezetője - kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként tárgyjutalomban részesítette Erdeiné Nagy Róza Tündét, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság dolgozóját. 
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője – elismerésben részesítette a Rendőrség Napja alkalmából kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Kelemen Sándor r. alezredest, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Hajdúdorogi Rendőrőrs őrsparancsnokát, Pósa Zsolt r. főtörzsőrmestert, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály beosztottját, valamint Gyurján András r. törzsőrmestert, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrs beosztottját. 

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat elismerésben részesítette Ádám Péter r. törzsőrmestert, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály beosztottját, aki egyéb elfoglaltság miatt személyesen nem tudta átvenni a díjat.
Polgár város önkormányzata elismerésben részesítette Monoki Viktor r. alezredest, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Polgári Rendőrőrs őrsparancsnokát.  

A díjátadó ünnepség színes programokkal és bemutatókkal folytatódott Hajdúböszörmény főterén. A nyilvános eseményen rendőrök és tűzoltók közösen szórakoztatták a megjelenteket kutyás és fegyveres bemutatóval, tűzoltási és katasztrófavédelmi látványosságokkal.  

Gratulálunk az elismerésben részesülőknek.

5 csatolt kép 32154
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.