HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 29., péntek 08:23

Térségi Idősügyi Konferencia - Elismerést vehetett át Dr. Jakab Mátyás gyermekgyógyász
Tizenharmadik alkalommal rendezte meg Hajdúböszörmény Város Idősügyi Tanácsa a Térségi Idősügyi Konferenciát május 21-én, a Városházán. A rendezvény fő témája az egészségvédelem volt.
A konferenciát Kiss Attila Hajdúböszörmény polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében beszélt az Idősek Hónapja rendezvénysorozatról, annak közösségformáló szerepéről, valamint arról, öröm számára, hogy megyénkben az idősek aktívan vesznek részt az egészségvédelmi szűréseken, előadásokon.

Ezt követően a térség négy legidősebb orvosát köszöntötték: Hajdúnánásról Dr. Jakab Cz. Mátyás gyermekgyógyász, Hajdúböszörményből Dr. Deseő Emil fül-orrgégész, Balmazújvárosról Dr. Mazurka Balázs háziorvos, Hajdúdorogról pedig Dr. Oláh Imre fogorvos vehetett át elismerést.

Ezt követően Dr. Tiba István térségünk országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet, melyben a betegségek megelőzése mellett, a sport és a mindennapi mozgásra hívta fel a figyelmet. A konferencián Dr. Veres Margit Balmazújváros polgármestere és Dr. Juhász Endre Hajdúnánás alpolgármestere ismertették településeik egészségvédelmi, idősügyi tevékenységét.

Juhász Endre beszédében elmondta, hogy városunkban a szociális gondoskodást nyújtó szociális ellátórendszer teljes palettája megtalálható. A kiegészítő szolgáltatások közül kiemelte a „Segítő Kezek” országos mintaprogramot, a Szociális Földprogram jelentőségét, valamint az Adományház működését. Alpolgármester hozzátette: Hajdúnánáson a szociális intézményrendszer mellett 3 civil nyugdíjas szervezet működik aktívan, amelyek a magány enyhítésében, a közösségi összetartozásban, kulturális, művelődési, társas szükségletek kielégítésében nyújtanak segítséget az idős korosztály számára.

A rendezvény további részében Szalayné Kónya Zsuzsa dietetikus az egészséges, étrend előnyeiről, Dr. Erdős András főorvos a vastagbéldaganat megelőzéséről és szűréséről tartott előadást.
Fotó: Horváth Tamás


5 csatolt kép 32165
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.