GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. május 29., péntek 18:05

Gyermeknapi program kavalkád Gilvánfán
,,A JÖVŐ MŰHELYE” Settlement típusú Segítőház létrehozása és a társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatások fejlesztése Gilvánfán című pályázat (kódszám: TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0061) programtervében szerepelnek a közösségi rendezvények. A Számá Dă Noj – Vigyázz Reánk Egyesületet - az önkormányzattal, s annak intézményével, a Biztos Kezdet Gyermekházzal összefogva - a májusi hónap utolsó szombati napját a gyermekeknek szeretné szebbé varázsolni.


Valóságos program kavalkád lesz Gilvánfán, hiszen a mintegy 110 családban mindenütt van különböző korú gyermek. Ezért a szervezők arra törekednek, hogy ne csak a ők érezzék jól magukat ezen a napon, hanem a családtagok lehetőleg közösen válasszák ki és töltsék el az időt a számukra legmegfelelőbb programokon. Ami mindig bejön, az a sport; a labdarúgás a legnépszerűbb sportág a fiatalok között. A szervezők ígérete szerint lesznek ,,nyalánkságok” is, tehát érdemes lesz a csapatoknak hajtaniuk.
A gilvánfai gyermekek – a tehetséggondozás jegyében – a Kultúrház előtti téren, párhuzamosan három munkaasztalon bizonyíthatják a rátermettségüket. Ez nagyjából az életkor szerinti megosztást is jelenti. A legkisebbek – nyilván szülői, vagy nagyobb testvéri segítséggel – a Biztos Kezdet Gyerekház dolgozóinak közreműködésével gyurmával, festékkel, ecsettel és színes ceruzával kell bizonyítaniuk az ügyességüket. Az óvodáskorúak kezében már ott lehet a fotókarton, a szalvéta vagy a dekupázs ragasztó is. A Tanodások segítségével pedig csattok készülhetnek, de arcfestésre is jelentkezhetnek.
Az ügyességi játékokra vállalkozóknak lesz aszfaltrajz, dekázó verseny, zsákba futás, lufi fújás.
Minden gyermeknapi slágere az ugráló vár és trambulin, meg a ringlispil. Mégis, Gilvánfán, minden bizonnyal a legjobban várt lehetőség a hőlégballonos repülés lesz.




Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.