GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. június 1., hétfő 13:08

Gilvánfai parképítők Pogányban
,,A JÖVŐ MŰHELYE” Settlement típusú Segítőház létrehozása és a társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatások fejlesztése Gilvánfán  című pályázat (kódszám: TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0061) programtervében szerepel az egyébként drámai mértékű helyi munkanélküliség csökkentése.
A cél megvalósításához kiváló partnerekre találtak – méghozzá Pogányban.
A pogányi önkormányzat és egy fővárosi székhelyű egyesület közös beruházásaként, Európai Uniós forrásból attrakciós park épül a település határában elterülő 22 hektáros területen. Márciustól nyolc gilvánfai, addig munkanélküli kapott itt állást – egyelőre november végéig.
A lakóhely és a munkahely közötti napi szállítási költségeket az elnyert pályázati keretekből felezik – tájékoztatott Bölöni Tímea szociális munkás (Számá Dă Noj – Vigyázz Reánk Egyesületet). Útépítés, erdőtisztítás, fű- és sövénynyírás az elsődleges feladatuk. A munka mellett képzést is vállalt a nyolc gilvánfai lakosból hat – erről már Kránicz Ákos, a pogányi munkák irányítója számolt be.
Júniusban OKJ-s végzettséget adó nehézgépkezelői tanfolyam lesz,45-45 óra elmélet és gyakorlat. Hozzátette: ,,Nem udvariasságból mondom, de nagyon elégedett vagyok a gilvánfai munkásokkal. Maradéktalanul elvégzik azt, amit rájuk bízunk.” 
Ezt megerősítette Péntek Attila is, aki mint műszakvezető, a napi munka elosztásánál és ellenőrizésénél könnyen szót tud érteni a munkásokkal. Igaz, a tét is nagy!
Hiszen fizetik a munkába járásukat, a keresetük meghaladja a minimálbért, naponta meleg ételt kapnak, és ha esik az eső, akkor fedett helyen várakozhatnak.
A Pogányban dolgozó gilvánfaiak nem titkolják, ha elégedettek lesznek velük, bíznak abban, hogy akkor november után parkgondozóként tovább dolgozhatnak.
(A pogányi attrakciós park részletes terveiről sorozatunk második részében számolunk be.)

5 csatolt kép Gilvánfai parképítők Pogányban (3)Gilvánfai parképítők Pogányban (2)Gilvánfai parképítők Pogányban (1)Gilvánfai parképítők Pogányban (5)Gilvánfai parképítők Pogányban (4)
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.