KISTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. június 2., kedd 23:33

LEZÁRULT A SZOCIÁLIS CÉLÚ VÁROSREHABILITÁCIÓS FEJLESZTÉSEK A LEGHÁTRÁNYOSABB HELYZETŰ KISTÉRSÉGBEN KISTELEKEN CÍMŰ PROJEKT
Sajtóközlemény (Daop 5.1.1-12-2013-0003)     
Lezárult a szociális célú városrehabilitációs fejlesztések a leghátrányosabb helyzetű kistérségben Kisteleken című projekt

 


 

A 2015.május 31-ei gyereknapi rendezvénnyel lezárult a Kistelek Város Önkormányzata és a Kisteleki Városfejlesztési Kft konzorciuma által 264 063 000 Ft európai uniós támogatásból megvalósuló projekt.
 
Projekt célja a szociálisan hátrányos helyzetű akcióterület fejlesztése, az akcióterület és Kistelek lakossága életminőségének javítása.

 

A projektben kialakításra került 17 darab konyhával felszerelt szociális bérlakás,melyek 17 kisteleki családnak nyújtanak otthont az elkövetkezőkben. A bérlakások előtt- az Ifjúság téren- 18 parkoló került kialakításra, amelyből 2 mozgáskorlátozott. A parkolók mellett egy tér is kialakításra került.
A Rákóczi utcában egy Civil Szabadidős Ház jött létre a projekt eredményeként-ezt a városban tevékenykedő civil szervezetek használják majd,az óvodák,iskola tanulói mellett. A ház körüli tér rehabilitációra került,így egy szép park veszi körbe az épületet, 10 új játékból álló játszótérrel és  6 elemes kültéri fitneszparkkal. Kemence is készült a pályázat során a civilház mellé.
A projekt tartalmazott még programelemeket is-így a megvalósítás időszakában környezetvédelmi, bűnmegelőzési programok zajlottak és családi napokat szerveztünk, melyekre sokan ellátogattak.

 
A projektről bővebb információt a www.kistelek.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Hellné Vass Rozália projektmenedzser
Elérhetőség: 0630/685-4551, vasroz@gmail.com

6 csatolt kép Park a civil háználBérlakások előtti parkbérlakás konyhabérlakásokjátszótérfitnespark
1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.