HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. június 3., szerda 10:17

A Bodzavirág és életmódfesztiválon is bemutatkoztak a Nánási Portékások
Az egészségünkkel kapcsolatos előadások, termékbemutatók, vásárok, ingyenes állapotfelmérések – ilyen és ehhez hasonló színes programokkal várták az érdeklődőket a Bodzavirág és életmódfesztiválra, melyet a művelődési központ előterében rendeztek meg május 16-án, Hajdúböszörményben, ahol a Nánási Portéka termelői idén második alkalommal kínálták termékeiket.
 
A több mint tíz éves múltra vissza tekintő rendezvényen alternatív gyógymódokról, stresszoldásról, kezeléséről és gyógynövényekről tartottak szakemberek előadásokat, s adtak tanácsokat az érdeklődőknek. A fesztiválra érkezőket kézművesek várták, de vérnyomásmérésre és stresszmérésre is lehetőség nyílt. 
 
Manapság egyre népszerűbb, hogy az egészségünkkel foglalkozzunk, s tudatosan vásároljuk meg mindazokat a termékeket, melyek a család asztalára kerülnek, ezért egyre többen választják a helyi termelők által készített termékeket – mondta a Hajdúnánási Termelői Piac vezetője. Fűz Andrásné hozzátette, igen nagy érdeklődés övezte portékásaink és a régi hagyományokat, kézműves ipart felelevenítő szalmafonással, bőrdíszműves, hímző és nemezeléssel foglalkozó Hajdúnánási Helyi Sajátosságok termékeit is. 

A Bodzavirág és életmódfesztivál Kusztura Sándor erdélyi festőművész kiállításával zárult.

13 csatolt kép 71011139812654321
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.