HERNÁDSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. június 5., péntek 10:25

Gasztro Bicikli - Magyarország első kerékpáros ízutazása (2015. július 3-5., Sárospatak - Hernádszentandrás))
2015. július 3-5-ig hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre az az egyedülálló országos szabadidősport rendezvény, melynek célja a kerékpáros turizmus és a magyar gasztronómiai tradíciók megismertetésének ötvözése, valamint Magyarország tájainak, első körben Zemplén és Abaúj kivételes adottságainak bemutatása.
Sárospatakról indulva minden érintett településen a helyi kistermelők, kisgazdaságok várják a bringásokat sajttal, mézzel, lekvárral és egyéb kóstolókkal.
Majd a hegyeken áttekerve érjük el Hernádszentandrást, ahol a helyi BioSzentandrás nevű kertészettel karöltve mutatjuk be a település és tágabb környezetének értékeit, a Hernád adta kenuzási lehetőséget is kihasználva, s a környék gasztronómiai kínálatát, mely nem csak az étkezésben, hanem a borászati kultúra bemutatásában is megnyilvánul.
A különleges elemekkel színesített programoknak része lesz a rendhagyó istentisztelet belső csendje, s további vonzerőként élőzenés mulatság és wellness is csalogatja majd az aktív turizmusra nyitott érdeklődőket.

1 csatolt kép 1
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.