OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. június 7., vasárnap 20:55

Gyereknap a dűlőben
Közel 140 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a Magyar Állam „Az oroszlányi Nyíres és Német dűlők szegregátumának humán erőforrás fejlesztése és infrastrukturális fejlesztésének előkészítése” című projektet, mely 2012-ben startolt Oroszlányban. Ennek keretében került kialakításra a Nyíres-dűlőben a Csillag Szolgáltató Pont, ahol az ott élők kaphatnak segítséget a Szociális Szolgálat szakembereitől. A szolgáltatás elsősorban felzárkóztató, közösségi programok szervezésével próbál segíteni a rászorultakon. Az elmúlt években számtalan érdekes rendezvénynek adott otthont a „Csillag”, legutóbb pénteken, a családi pót-gyereknapnak.
Sokan látogattak el a nyári melegben a közösségfejlesztő eseményre, ahol a szolgálat munkatársai lángossal és palacsintával várták a résztvevőket. A Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) is kitelepült egy sátorral, amelynek szakemberei gyerek programokkal és felnőtteknek szóló feladatokkal érkeztek, animátorok közreműködésével.
Az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) felnőttképzési és módszertani háttérintézeteként elsősorban komplex társadalomfejlesztéssel foglalkozik. Főként az álláskeresőket, alacsony végzettségűeket, megváltozott munkaképességűeket segíti a felzárkózásban.

Oroszlány, 2015.06.06.

1 csatolt kép Szociális majális
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.