BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2015. június 9., kedd 14:36

Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozója 2015. június 12-14-ig a Budatétényi Rozáriumban és a Nagytétényi Kastélymúzeumban
A Kárpát-medencei Borászok és Zenészek 10. Találkozójának nyitónapját (június 12.) a Nagytétényi Kastélymúzeumban és parkjában rendezik meg azokkal a borászokkal, akik szombaton és vasárnap a Budatétényi Rozáriumban mutatják be boraikat. Részt vesznek továbbá az MTA borversenyének nyertesei, valamint néhányan azok közül, akik az idei évben a Borászok Borásza címet elnyerték.
 
 De miért is Kárpát-medencei?
 Budafok az 1900-as években borkereskedelmi központ volt. Pincéiben tárolták, és innen szállították külföldre Kárpát-medence – a Monarchia – valamennyi borvidékének borait. Mára sok minden megváltozott, mégis a hely múltja kötelez arra, hogy ezt a szellemiséget újraélesszük. A találkozó kiváló alkalom arra, hogy az anyaországi és a határon túli borászok tapasztalatot cseréljenek, szakmai megbeszéléseket folytassanak, valamint – nem utolsó sorban – megkóstolják egymás borait és találkozzanak a borkedvelő közönséggel.
 “Hisszük és valljuk, hogy a Kárpát-medence, emberben és borban összefüggő, organikus egység.”


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.