HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. június 24., szerda 11:37

Civil összefogás a Hajdúnánási Gyógyfürdő környezetéért
Kora reggeli kezdéssel június 14-én a vasúti átjárótól a buszfordulóig, a Gyógyfürdőhöz vezető út melletti zöld területen helyi civilszervezetek összefogásával újabb éden sziget valósult meg városunkban.
 
2015. június 14-én, az ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0014 ,,Hajdúnánás Gyógyfürdő környezetének funkcióbővítő fejlesztése” című városrehabilitációs projekt keretében, Hajdúnánás 5 nonprofit egyesülete az Okkal- Más- Okkal Ifjúsági Egyesület, a Nánási Népdal, Nóta és Tánc Kedvelők Egyesülete, a Hajdúnánási Ezüstkor Nyugdíjas Egyesület, a Mi Érted Élünk Egyesület és a Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesület, közel 160 fővel, újabb kis éden szigetet valósított meg a Hajdúnánás Gyógyfürdőhöz vezető út melletti zöld területen.
 
A város gyógyfürdője folyamatos átalakulásban van, így elvárás hogy a környezet is méltóképp változzon. A kora reggeli órákban az egyesületek a számukra kijelölt helyen, megkezdték az előre meghatározott tervek szerint a növények telepítését, amelyet a Horváth Kertészet és a Domán Kertészet biztosított az egyesületek számára.   

A növények többnyire örökzöld és talajtakarók színes kavalkádja. A szakmai hátteret és az ültetéshez szükséges éltető vizet a városi kertészet biztosította, Helmecziné Arnócz Rita és Szabó Szilvia vezetésével, akik folyamatos szakmai segítséget nyújtottak a növények telepítésénél.

A hangulat a nagy meleg ellenére is remek volt, melynek megkoronázásaként csodálatos végeredmény született. A tökéletes együttműködést egy hangulatos ebéd zárta. A programot az Okkal – Más - Okkal Ifjúsági Egyesület ragulevessel, a Nánási Népdal, Nóta és Tánc Kedvelők Egyesülete pedig zenével és énekkel fűszerezte meg, méltón zárva ezt a meleg, ám annál szebb vasárnapot.

Az egyesületek nagy létszámú megjelenése, a tenni akarás a városért és annak környezetéért eredményes szép látványt varázsolt a Fürdő utcára.

Ezúton is köszönet a sok lelkes és dolgos kéznek, hogy mind ez megvalósulhatott.


8 csatolt kép 87654321
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.