SZANK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. június 25., csütörtök 13:09

Minden a Mézről és a Meggyről szól Szankon!
A térség legnagyobb gasztrofesztiváljára készül a Homokhátságon található Szank. A község önkormányzata, a közművelődési dolgozók és a civil szervezetek mellett, a falu apraja és nagyja is kiveszi a részét a Méz és Meggyfesztiválból! A közel 2500 lelket számláló település, a térség legnagyobb rendezvényén immár 7. alkalommal szórakoztatja a közel s távolról érkező vendégeket. 

Június utolsó hétvégéjén több mint 3000 ember fordul meg a Szank határában lévő ligetes Bányászparkban. Az eredetileg a két legjellemzőbb helyi termék és a település ismertségének növelésére megálmodott program, már elmaradhatatlan szereplője a kiskunmajsai járási eseményeknek. Baráti és csoportos találkozók helyszínévé, a nyár meghatározó programjává nőtte ki magát. Helyi civil csoportok bemutatója mellett minden évben rekord kísérlettel, és  választással,  versennyel, és sok-sok meggyes és mézes finomsággal várják vendégeiket. Kézműves kirakodóvásár, gyermekprogramok, minőségi étel- és italkínálat biztosítja a helyi termékek mellett a vásári hangulatot, a családi kikapcsolódást.   

A busszal és autóval érkező látogatókat tágas parkoló várja a Bányászpark bejárata előtt, de aki szívesen megnézné magát a községet is, az itt szállhat át a Dottó kisvonatra, hogy . Köztéri szobrai, az Ízek Háza, sóbarlangja, Művelődési Háza (benne a századeleji életképekből összeállított ) valamint Játszó és Pihenőparkja bőven ad látnivalót a kirándulóknak is.   
 
Sajtókapcsolat: Patkós Zsolt polgármester (70/4567994),  Mára Krisztián főszervező (30/7128800) és Bozóki Szilvia sajtóreferens (20/5643137)

2 csatolt kép szórólapplakát
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.