GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. július 1., szerda 13:07

Közösségi kertészet: tart a nagyüzem
,,A JÖVŐ MŰHELYE” Settlement típusú Segítőház létrehozása és a társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatások fejlesztése Gilvánfán című pályázat (kódszám: TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0061) része a település tulajdonában lévő földterületen elindított közösségi kertészet kiterjesztése a helyi lakosok bevonásával.
Csonka László alpolgármester szerint a cél változatlan: a zöldségtermesztéssel a gilvánfaiak elindulhattak a részleges önellátás irányába. Fölértékelődhet a munka becsülete, mert maguknak kertészkednek, s csak így van mit szétosztani és azt megenni. Egységesen, minden család kap a terményekből. A közmunkások éjjeliőrök, kerítéssel vették körbe a falu tulajdonát képező területet, mert védeni kell a rosszakaratúak ellen.
A nagyobb fóliasátorban jelenleg paprika és paradicsom palánta, míg a kisebben uborka és káposzta van. A fúrt kúton keresztül szivattyú segítségével csöpögtetővel locsolnak, úgy 90 méter a gerincvezeték. A cél a fejlesztés, ehhez további területek bérlését tervezi az önkormányzat. Nagycsányban van két kazán, ősztől már mindhárom fóliasátrat fűteni szeretnék. Igaz, ehhez nagy mennyiségű fára is szükség lesz, ennek megoldása sem egyszerű feladata a községi vezetésnek.
KÉPGALÉRIA:


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.