KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. július 9., csütörtök 10:25

Lurkó Tánctábor és Garabó Fesztivál
Vasárnap, több mint háromszáz fiatal részvételével megnyílt a IX. Lurkó Tánctábor, ami az évek során az ország legnagyobb gyermek-, és ifjúsági tánctáborává nőtte magát. A résztvevők között idén is akadnak határainkon túlról érkezők. A sátortábort ezúttal is a majsai sportpályán állították fel, ahol a táncosok mellett, népzenészek is gyakorolnak. A házigazda Mayossa Táncegyüttes oktatói mellett, a Magyar Állami Népi Együttes tagjai is tanítják a fiatalokat, akik a napokban már láthatták a Mecsek Táncegyüttes fellépését. A táborzárás - július 12. - előtti estén a résztvevők gálaműsor keretében mutatják be a táborozás során tanultakat.
Kiskunmajsa főterén július 10-én (pénteken) első alkalommal rendezik meg a Bor-Zene-Garabó Fesztivált. A térség gazdag népművészeti és kézműves kultúráját bemutató Garabó Vásár 10 órakor kezdődik. Helyi termelők, népi fajáték készítők, kézművesek mellett bemutatkozik a Megyei Értéktár.
A vásárral egy időben kezdődő borfesztiválon több neves borász kínálja majd termékeit és helyi hegyközség tagjai is kínálják boraikat, amik között a tájegységre jellemző Kövidinka és Kadarka is kóstolható lesz.
A zenés programok 16 órakor kezdődnek, a fellépők között lesz a HACSAK, a Kelda Acoustic, a Gypo Circus, a Csak egy Selfie, valamint a Tárkány Művek, akik koncertjén a Mayossa Táncegyüttes is közreműködik.

 

Kapcsolat:
Nokta Gábor (+36 20-433-0893 – Lurkó Tábor)
Vadkerti Rita (+36 30-985-0135 – Garabó Fesztivál)

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.