CSORNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. július 9., csütörtök 11:33

Csorna is csatlakozott a világméretű klímavédelmi kezdeményezéshez !
Világméretű összefogás a klímavédelem érdekében !
 
 
Csorna Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2015. június 25-i ülésén egyhangúan határozott arról, hogy csatlakozik dr. Áder János köztársasági elnök úr által felkarolt - az egész világon átívelő-, klímavédelmi kezdeményezéshez, amely megelőzi a 2015. decemberi párizsi klímacsúcsot.
 
A klímavédelmi kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy klímánk védelme a XXI. század legfontosabb kérdésévé lépett elő. A szélsőséges időjárási viszonyok és az egyre gyakoribb természeti katasztrófák már jelzik a helyzet súlyosságát.
 
Al Gore volt amerikai alelnök indította el ezt a kezdeményezést, amelyben 1 milliárd ember támogatását gyűjtik össze. S mindez arra irányul, hogy klímánk védelme érdekében egységre és cselekvésre ösztönözzék a 2015-ben, Párizsban összegyűlő vezetőket.
 
Nekünk, magyaroknak, rábaközieknek vagy csornaiaknak sem kell messze mennünk az időben, hogy felidézhessük milyen pusztítást végzett szűkebb,- tágabb környezetünkben is a napjainkra egyre szélsőségesebbé változott időjárás. Gondoljunk a két esztendővel ezelőtti árvízre a Dunán vagy a Rábán, s nem sokkal később pedig a belvíz támadt Csornára. Veszélyeztetve utcákat, utakat, ingatlanokat, megművelt földeket, s nem egyszer emberéletet. Akkor is csak rajtunk múlott, az emberek összefogásának volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.
 
Csak a megelőzés, az összefogás és a felelősségteljes viselkedés a megoldás, hogy megóvjuk környezetünket és lakóhelyünket. A szélsőségessé váló időjárásunk azt mutatja, hogy ha most nem lépünk, néhány év múlva egy visszafordíthatatlan folyamat részesei leszünk. Most kell cselekednünk, amíg nem késő.
 
 
Csorna Város Önkormányzata Képviselő-testülete arra kéri a lakosságot, hogy minél többen nyilvánítsák ki egyetértésüket a klímavédelem fontosságáról és csatlakozzanak a kezdeményezéshez.
Július 12-ig, szerda délelőttönként a csornai piacon, szombaton pedig az Erzsébet királyné utcai SPAR előtt felállított standoknál mindenkinek lehetősége lesz csatlakozni a kezdeményezéshez.
 
Ezen kívül www.elobolygo.hu honlapon is lehet regisztrálni és egyben megtekinthetik a részleteket.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.