SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. augusztus 31., hétfő 13:50

„A SZEXUÁLIS NORMÁK MEGSZÜNTETÉSE ELPUSZTÍTJA A KERESZTÉNY KULTÚRÁT ” – GABRIELE KUBY ÚJRA MAGYARORSZÁGON
A világhírű szociológus, az ún. gender-elmélet legnagyobb hatású kritikusa a John Henry Newman Intézet Gazdaság - Etika - Globalizáció című kétnapos konferenciáján vesz rész október 1-jén 2-án Budapesten és Sümegen. Gabriele Kuby írónő, szociológus, édesanya és katolikus hívő. Azzal vált ismertté. hogy a„Nemek Forradalma” című kötetében a posztmodern nemtelenség abszurd tanai ellen vette fel a harcot.
                        A német szociológus, éve óta figyelmezteti a nyilvánosságot azokra a veszélyekre, melyek a társadalmat és a katolikus hitet fenyegetik. Kritizálja a feminizmus ideológiáját, és óv a szexuális forradalom romboló hatásaitól. Azért tud hitelesen beszélni minderről, mert 1997-es katolicizálása előtt maga is ezen eszmék híve volt..
A gender-elmélet azt állítja, hogy megválaszthatjuk „társadalmi nemünket”, A gender hívei szerint ráadásul úgy választjuk ki szexuális orientációnkat, ahogy szeretnénk – akármilyen szexuális orientációt, és ezek egyike épp olyan értékes, mint a másik.
Kuby ezzel szemben arra az egyszerű igazságra épít, hogy nőnek és férfinak születünk. Úgy látja a szexuális normák megszüntetése elpusztítja a keresztény kultúrát. A gender őrültség, amit aktív kisebbségek támogatnak, az EU és az ENSZ hátszelével. Mindent meg kell tenni azért, hogy minél kevesebb helyen ültessék át a gyakorlatba ezeket a gyilkos tévtanokat.
A magyarországi konferencia október 1-én Budapesten kezdődik a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola nagytermében, majd másnap Sümegen folytatódik a Közösségi Főiskola égisze alatt.
Gabriele Kuby itt tartja meg régen várt háromrészes előadását „ A nemek forradalma” címmel, amely gyakorlatilag a teljes délelőttöt igénybe veszi.
Ezt követően Dr. Barsi Balázs atya a Biblia antropológiájából tart előadást, majd Kertész-Bakos Ferenc kutatóprofesszor összegez, „A Nyugat kulturális forradalma” címmel..
A konferenciát Sümeg Város Önkormányzata és a Magyar Nemzeti Bank felsőoktatási alapítványa támogatja, így a rendezvényen való részvétel díjmentes.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.