OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. szeptember 1., kedd 08:03

Tüzes családi nap
Több meglepetés is várta az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület családi napjának vendégeit szombaton a Szent Flórián téren, aminek neve immár egybeforrt a lánglovagokkal, hiszen négy évvel ezelőtt ők voltak az elnevezés kezdeményezői.
Elsőként Tyukodi József parancsnok köszöntötte a megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert, Németh Gábor alpolgármestert, File Beáta jegyzőt, valamint Kelkó Balázs tűzoltó alezredest, a tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét.
Mint az elhangzott, idén az önkormányzat kiemelt mértékben támogatta a csapatot, s ez komoly fejlesztéseket tett lehetővé, de ezek közül is kiemelkedett az a Peugeot 505-ös gépkocsi, amit a francia mentőszolgálat ajándékozott Oroszlánynak, s amit Német Gábor alpolgármester adott át hivatalosan is az önkénteseknek. Ezt közel 600 ezer forintból tették alkalmassá a tűzoltási feladatok ellátására.
Lazók Zoltán polgármester köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik piackutató cég felmérése szerint az emberek a tűzoltókban bíznak a legjobban a szakmák képviselői közül. Száz megkérdezettből 98 bízik bennük, amivel a postásokat, a tanárokat és az orvosokat előzték meg.
- Én, aki közelről ismerem a város tűzoltóit, megerősíthetem, hogy a komoly és felelősségteljes feladatokat kiválóan felkészült, erkölcsileg és morálisan a csúcson lévő emberek látják el. Az egyesület tagjai a társadalmi és közösségi életből is kiveszik a részüket. Szinte elképzelhetetlen nélkülük városi program, de önként vállalt feladataikat a település intézményeiben is népszerűsítik, bemutatóikkal rendre felkeresik a gyerekeket – fogalmazott a városvezető.
Az ünnepségen elismerések átadására is sor került, majd az egyesület megalakulásának 100 éves jubileumára emelt kopjafa megkoszorúzása zárta a protokolláris részt.
A délután folyamán aztán már elsősorban a gyerekek kedvében jártak a szervezők. Versenyek, kutyás bemutató, mazsorett, dalos produkció szórakoztatta a fiatalokat, majd a hagyományos tűzoltó habparti zárta az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület családi napját.
Oroszlány, 2015.08.30.


5 csatolt kép napCsaládi TűzoltókopjafaTyukodi
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.