MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. szeptember 9., szerda 10:33

Startol a mohácsi révátkelő rendbetétele, változik a forgalmi rend
Közlemény


Startol a mohácsi révátkelő rendbetétele, változik a forgalmi rend


Tájékoztatjuk a tisztelt Utazóközönségünket, hogy a közeljövőben megkezdődnek a városi oldali (jobb parti) komplejáró rámpa megerősítésének kivitelezési munkái. E feladatvégzés előreláthatólag hosszabb időtartamot vesz igénybe. A munkavégzés ideje alatt szükség lesz a komplejáró rámpa teljes lezárására: ennek idejéről a helyi tömegtájékoztatásból, társaságunk honlapjáról () és a révátkelő pénztárában (telefon: 311-129, 330-132) kaphatnak felvilágosítást. Ezen időszak alatt a közlekedés az alábbiak szerint zajlik:


Kompközlekedés
Az átmeneti időszakban a kompjáratok a Sokac-révből óránként, egész órakor (05.20-tól 19.00 óráig) indulnak Újmohácsra. Amennyiben a forgalom indokolttá teszi, pótjáratokat is indítunk a két part között. Ilyen esetekben a menetrend, a pontos indulás nem mindig lesz tartható, ezért kérjük, időben induljanak el a révbe az átkelni szándékozók. A szigeti oldali érkezés, majd ki- és beszállás, beszállítás után a komp azonnal indul vissza Mohácsra. A 20 tonnánál nagyobb össztömegű pótkocsis és nyerges vontatós szerelvényeket, valamint autóbuszokat a Sokac-révből történő indulás ideje alatt nem szállítjuk! Ennek oka, hogy e nagyobb járművek a terület adottságai miatt nem tudják megközelíteni a Sokac-révet, s annak lejárórámpáját. Jegy- és bérletváltásra a Sokac-révben lesz lehetőség az oda kitelepülő, ideiglenes pénztárnál.


Kishajó-közlekedés
Nappali időszakban a kishajójáratokkal a komp- és révátkelőhelyen hétfőtől péntekig reggel 7.00-kor és 7.30-kor, délután 14.30, 15.00 és 15.30 órakor szállítjuk a gyalogosokat és kerékpárosokat. Ha a forgalom indokolttá teszi, itt is plusz járatokat iktatunk be. Az éjszakai közlekedés változatlan. A jegyváltás a kishajón történik. Kérjük megértésüket!


MVR Nonprofit Kft.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.