BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2015. szeptember 16., szerda 15:05

Új szárnnyal bővült a Szemlőhegy Utcai Óvoda
Száz kisgyermek elhelyezésére alkalmas épületszárnnyal bővült a Szemlőhegy Utcai Óvoda. Az akadálymentesített és energiatakarékos épület átadását szeptember 16-án tartották.
XXI. századi színvonalú épületszárny átadásával kezdődött az új nevelési év a Szemlőhegy Utcai Óvodában. A Szemlőhegy utca 27/b alatti villaépületben már évtizedek óta működik óvoda. A telket a II. Kerületi Önkormányzat 2008-ban vásárolta meg az ingatlan korábbi tulajdonosától, a BKV Zrt.-től, így tudta biztosítani, hogy ne szűnjön meg az intézmény. A férőhelyhiánnyal küzdő kerület számára azért is hasznos volt az ingatlan megszerzése, mert a telek alsó, Kavics utcai részén most új óvodai szárny épülhetett. Az építési munkálatok tavaly nyáron kezdődtek, a beruházás tíz hónap alatt készült el. A meglévő óvoda bővítményeként épülő kétszintes, új épületszárnyban száz gyermek elhelyezésére alkalmas négy, egyenként 75 négyzetméteres csoportszobát alakítottak ki külön mosdókkal, két nagy öltözővel, kiszolgálóhelyiségekkel és egy tornaszobával.
Az új létesítményt Láng Zsolt polgármester adta át, aki elmondta, hogy az önkormányzat régi vágya valósult meg azzal, hogy elkészülhetett a minden igényt kielégítő épület. 
– A beruházás 400 millió forintba került, amelyből a Nevelési intézmények fejlesztése című európai uniós pályázat 200 millió forint támogatást biztosított, a költségek másik felét, 200 milliót pedig az önkormányzat állta – mondta el a polgármester, akinek beszédéből kiderült, hogy a létesítmény Magyarország egyik legenergiatakarékosabb épülete lett. A fűtést télen – a gázkazán mellett – egy levegős hőszivattyút biztosítja, amely nyáron a hűtésről is gondoskodik. A tetőn elhelyezett napkollektorok a melegvíz-fogyasztást teszik gazdaságosabbá. Láng Zsolt miután megköszönte az óvodában dolgozók munkáját, reményét fejezte ki, hogy egyre több fiatal család talál városrészünkben otthonra, így a II. kerület lélekszáma az elmúlt évekhez hasonlóan ezután is növekedni fog.
A Nyuszi csoport kedves műsorát követően a vendégek körbejárták az új épületszárnyat, amelynek kis lakói ajándékokat kaptak az önkormányzattól. Az eseményen részt vett még Szalai Tibor jegyző és Ötvös Zoltán, az önkormányzat Művelődési Irodájának vezetője, önkormányzati képviselők, II. kerületi óvodapedagógusok, valamint a Szemlőhegy Utcai Óvoda dolgozói és óvodásai.


1 csatolt kép A Szemlőhegy Utcai Óvoda új épületszárnyának avatása
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.