BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. szeptember 17., csütörtök 13:24

Bandika megvédte címét a harmadik kecskeversenyen
Szombaton rendeztek Kecskeversenyt a Csongrád megyei Bordányban, az ide immár a harmadik volt a sorban. Az alföldi nagyközségben évről évre növekszik mind a verseny népszerűsége, mind a kecskék száma, a hétvégén is több százan figyelték a haszonállatok viadalát.
A bordányi Faluház közel egy hektáros parkjában megrendezett rangadóra a környező településekről is szép számmal érkeztek érdeklődők, volt aki a kecskéjével érkezett. A rendezvény nem titkolt célja a szórakoztatás mellett a kecsketenyésztés népszerűsítése, kiemelten a kecskesajt, a kecsketej megszerettetése.
A délelőtt folyamán mezei futóverseny, majd ezt követően a Helyi Ízek Fesztiválja színesítette a programot. Ebéd után azonban ismét felmekegtek a kecskék Bordányban, átvéve a főszerepet.
A selejtezőkön a tavalyi győztes Bandika simán átvágtázta magát, meg sem állva egészen a döntőig, ahol szoros versenyben sikerült megvédenie tavalyi címét. A fekete jószág tulajdonosa Juhász Andor fiatal gazda elmondta, hogy egész évben tréningezte a jószágot, tudatosan készültek a versenyre. A második helyen Barbi futott be. A hófehér kiskecske egész nap az érdeklődés középpontjában állt, sokan simogatták, sétáltatták a parkban. A népszerűség viszont nem szállt a kecske fejébe, a döntőben minden erejét összeszedve futott át a célvonalon gazdája Ocskó Erika oldalán. A döntő harmadik helyezettje Muki lett, aki kicsit fáradt volt már a döntő idején, hiszen jószívű gazdája Turcsik József több futam erejéig is kölcsönadta a helyi gyerekeknek, akikkel a kecske már a döntő előtt többször is végigfutotta a versenytávot. Az idén nem jutott a döntőbe a település celeb kecskéje Rozi, a bakkecske, aki a tavalyi évben a média érdeklődésének középpontjába került. Írtak róla a Délmagyar hasábjain, a Meglepetés magazin és a Bors Online tudósításai nyomán országos ismertségre tett szert. Gazdája, Kádár-Némethné Kati most is mindent megtett szeretett állatáért, a középdöntőig szépen is szerepeltek, azonban az idén a döntő nem jött össze. Mindenki bízik abban, hogy jövőre Roziék is jobban szerepelnek majd.

4 csatolt kép Kecskeverseny BordánybanKecskeverseny BordánybanKecskeverseny BordánybanKecskeverseny Bordányban
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.