BUDAPEST FŐVÁROS VIII. kerület - Józsefváros Önkormányzata
2015. szeptember 21., hétfő 11:27

Józsefváros idén is csatlakozik az Autómentes Naphoz
Józsefváros idén is csatlakozik a szeptember 22-i Autómentes naphoz. Az érdeklődőket ingyenes programokkal várja az Önkormányzat a Tavaszmező utca sétálóutca szakasza és a Szűz utca forgalom elől elzárt szakaszán, kedden délután. Lesz többek között kerékpáros freestyle bemutató, ügyességi Kresz-pálya és a rendőrséggel együttműködve ingyenes, lopás elleni kerékpár-regisztráció is.
 
A Józsefvárosi Önkormányzat idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó Autómentes naphoz. Szeptember 22-én immár hagyományosan a Tavaszmező utca és a Szűz utca találkozásánál, 14 és 18 óra között várják az érdeklődőket különböző programokkal. Lesznek kerékpáros freestyle bemutatók, a gyermekeknek ügyességi Kresz-pálya, valamint Kresz-teszt sátor is, ahol értékes kerékpár felszerelési tárgyakat lehet nyerni. Emellett kézműves sátor és aszfaltrajz verseny is színesíti a rendezvényt.
 
Az idei év különlegessége, hogy a VIII. kerületi Rendőrkapitányság a helyszínen  biztosítja az ingyenes kerékpáros regisztrációt józsefvárosi lakosok részére. A regisztráció során biztonsági matricát ragasztanak a kerékpárra, melynek célja a lopások megelőzése, illetve az ellopott biciklik mielőbbi visszajuttatása a tulajdonosához. Az önkormányzat és a rendőrség közös programját júliusban indították el, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy rendkívül sikeres. Az mostanáig regisztrált 91 kerékpár közül egyet sem loptak el.
 
Az Európai Mobilitási Hét világszerte a fenntartható városi közlekedésre kívánja felhívni a figyelmet. A kampány rendkívül népszerű, 2014-ben 44 ország összesen 2013 városa regisztrált. Az Európai Mobilitási Hét csúcspontja az Autómentes nap, mely egységesen szeptember 22-e mindenhol. Ezen a napon a résztvevő városok és települések lefoglalnak bizonyos területeket kizárólag a gyalogosok, kerékpárosok és a tömegközlekedés számára egy teljes napra.
 
A rendezvényt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatja.
 
Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóiroda
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.