HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. szeptember 24., csütörtök 08:18

Átadták a Dorogi utcai óvoda felújított épületét
A Hajdúnánási Óvoda Gyermekkert Óvoda tagintézményét 2015. szeptember 23-án hivatalosan is birtokba vették a gyerekek és dolgozók egyaránt. Több mint 60 millió forint támogatási összegből 2014 nyarán kezdődött el a Hajdúnánási Óvoda Dorogi u. 24. sz. alatti tagintézmény épületenergetikai korszerűsítése.
 
A felújítás magába foglalta a külső oldali nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, a világítási és a fűtési rendszer korszerűsítését, a kazánok és a radiátor szelepek cseréjét, napkollektor és napelemes rendszer kialakítását. 
 
Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt években bekövetkezett fejlesztések, korszerűsítések az oktatási intézményeinkben nem mást szolgálnak, mint, hogy a bölcsődei, óvodai, általános - és középiskolai nevelés a jövőben még eredményesebb, hatékonyabb legyen, mindemellett ésszerű, racionális és gazdaságos üzemeltetést tegyenek lehetővé. Polgármester úr hozzátette, hogy a korszerűsítések legfőbb célja, hogy ne jelentsen versenyhátrányt Hajdúnánáson megszületni, felnőni, élni a környező településekhez képest. 
„Közös célként, s feladatként kell kezelnünk azt, hogy az önkormányzat, a pedagógus közösségek, a szülők és a gyermekek egysége ne bomoljon meg, hiszen ezek a fejlesztések mit sem érnek nélkülük” – fogalmazott Szólláth Tibor.
 
Ahhoz, hogy az épület teljes egészében megújulhatott szükség volt a pályázati forráson túl a Hajdúnánás Városi Önkormányzat saját erejére is, melynek köszönhetően a Gyermekkert Óvoda nyári karbantartásának keretében ez év június és augusztus közötti időszakában közel 4 és fél millió forint felhasználásával a Gazdasági Ellátó Intézmény és a közfoglalkoztatottak szakembereivel végezték el a belső felújításokat.
 
„A megvalósult pozitív eredményeken keresztül kell látnunk azt, hogy bizony még nagyon sok tenni valónk van, amely elsősorban nem pénzzel váltható meg, hanem azzal, hogy másként állunk ahhoz a közösséghez, amelynek tagjai, döntéshozói vagyunk, hiszen gyermekeink nélkül nem építhetünk jövőt egyetlen településen sem.”
 
Az ünnepi köszöntők után a Hajdúnánási Óvoda Gyermekkert Óvodai tagintézmény Gomba csoportjának műsorát láthatták a megjelentek, majd Kovácsné Bata Éva, a Hajdúnánási Óvoda intézményvezetője beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy egy ilyen megújult, korszerű épület várja az óvodásokat, szülőket és pedagógusokat egyaránt.
 
Az épületet a történelmi egyházak képviselői Nagytiszteletű Gacsályi Gábor református lelkipásztor és Szaplonczay Gergely görög katolikus káplán megáldotta és megszentelte.
 
A rendezvény zárásaként Dr. Tiba István, térségünk országgyűlési képviselője, Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere és Kovácsné Bata Éva, a Hajdúnánási Óvoda intézményvezetője átvágta a nemzetiszínű szalagot, ezzel hivatalosan is átadták az épületet a gyermekeknek és pedagógusoknak.


8 csatolt kép 87654321
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.