BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2015. szeptember 25., péntek 12:11

Elmaradnak a hétvégi szabadtéri programok Újpesten
A zord időjárás miatt elmarad a szeptember 26-ra meghirdetett Káposztásmegyeri Futó és Kerékpáros Fesztivál, illetve az Újpesti Szüreti Mulatság

Újpest Önkormányzata több mint 20 éve rendezi meg - rendszerint több ezer résztvevővel – a Káposztásmegyeri Egészség és Sportnapot, illetve pár éve új programként az Újpesti Szüreti Mulatságot. Idén is kiváló műsorokkal, remeknek ígérkező eseményekkel készültek a szervezők, azonban az időjárás közbeszólt.
Mivel az újpestiek és vendégeik biztonsága elsődleges, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy a szeptember 26-ra meghirdetett szabadtéri rendezvényeket nem tartja meg (http://ujpest.hu/programok/551http://ujpest.hu/programok/557).

Hajnal óta folyamatosan esik az eső, a Futó - és Kerékpáros Fesztivál helyszínéül szolgáló Farkaserdő és környékének, illetve a Szüreti Mulatság helyszíne, az Ugró Gyula sor és környékének talaja felázott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára és holnapra elsőfokú (sárga) riasztást adott ki, mivel az intenzív záporok, zivatarok miatt nagy mennyiségű csapadék hullhat. A helyszínek emiatt alkalmatlanná és balesetveszélyessé váltak.

A szabadtéri műsorok azon fellépőivel, akikkel meg tudunk egyezni, későbbi rendezvényen találkozhatnak.
A Futó- és Kerékpáros Fesztivál nevezési díjait a szervezők visszatérítik, az ajándék pólókat természetesen minden nevező megtarthatja.

Nem marad el viszont a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola épületébe (Budapest IV. ker. Hajló u. 2-8.) tervezett egészségvédelmi program (http://ujpest.hu/programok/551), melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Wintermantel Zsolt
Újpest polgármestereForrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.