TISZAKÉCSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. szeptember 30., szerda 09:23

Épületenergetikai fejlesztés
Lezárult az épületenergetikai fejlesztés Tiszakécskén. Kívül-belül megújult három tiszakécskei önkormányzati intézmény.
 
296 100 863 forintos európai uniós támogatással, energiahatékonyság-növelési korszerűsítést hajtott végre az Arany János Művelődési Házban, az Egészségházban és a Móricz Zsigmond Kollégiumban Tiszakécske Város Önkormányzata. A projekt teljes költsége 348 353 956 Ft volt.
 
A közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, a Ver-Bau Kft. a fejlesztés során mind a három épületnél korszerűre cserélte a homlokzati nyílászárókat, az intézményeket külső hőszigeteléssel látta el, és megújította a világítási- és fűtésrendszert. A kivitelező a legkorszerűbb, megújuló energiaforrást hasznosító napelemes és napkollektoros rendszerrel is felszerelte mind a három épületet.
 
A fűtési időszakban az épületek fenntartása a nem megfelelő hőszigetelés, az elöregedett nyílászárók és az elavult fűtés rendszer miatt nem volt gazdaságos, energiatakarékos és környezetbarát. A projekt célja az volt, hogy csökkenjen az épületek üzemeltetéséhez szükséges hőmennyiség, ezáltal a CO2 kibocsátás, valamint az intézmények komfortosabbá, szebbé és környezetbarátabbá váljanak.
 
A fejlesztésnek köszönhetően az Önkormányzat kiadásai csökkenni fognak és gazdaságosabbá válik az intézmények fenntartása.


1 csatolt kép kollégium
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.