GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. október 2., péntek 09:12

Ebzárlat és legeltetési tilalom Gyöngyös környékén
A kormányhivatal járási hivatala ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el Gyöngyösön és további településeken október 5-29. között. 
A rókák veszettség elleni vakcinázása miatt rendelt el ebzárlatot és legeltetési tilalmat a járási hivatal.A vakcinát tartalmazó csalétkek más állatokra veszélyesek lehetnek, ez indokolja a határozat meghozatalát.
Október 5-29. között valamennyi ebet zárt területen, vagy megkötve kell tartani úgy, hogy közterületre vagy a lakott területen kívülre ne juthasson ki. A lakott területen kívül talált ebeket a vadászatra jogosult köteles kilőni. A zárlati időszakban a vadászebek használata kerülendő.A legeltetési tilalom szabályai szerint külterületen levő legelőterületre tilos gazdasági haszonállatot hajtani, ott legeltetni. Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztor ebek, terelő kutyák használata.
A tilalom megszegői bírsággal sújthatóak.
Az ebzárlat és legeltetési tilalom az alábbi településekre vonatkozik, beleértve a külterületeiket is:Abasár, Adács, Atkár, Detk, Domoszló, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyösoroszi, Gyöngyöspata, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Halmajugra, Karácsond, Kisnána, Ludas, Markaz, Mátraszentimre, Nagyfüged, Nagyréde, Pálosvörösmart, Szűcsi, Vámosgyörk, Vécs, Visonta, Visznek Apc, Boldog, Csány, Ecséd, Hatvan, Heréd, Hort, Kerekharaszt, Lőrinci, Nagykökényes, Petőfibánya, Rózsaszentmárton, Zagyvaszántó.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.