SZANK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. november 9., hétfő 09:25

Tárva-nyitva a Szanki Kincsestár
November 7-én délután vágta át a nemzeti színű szalagot Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Patkós Zsolt polgármester az Ízek Háza udvarán és nyitotta meg ezzel a gesztussal a Szanki Kincsestárat. Ez a gyűjtemény nem csak a község értékeit, hanem a Hungarikumokat is bemutatja. A kiskunmajsai járás első ilyen jellegű állandó kiállításának megnyitójára a szomszédos településekről is sokan érkeztek.
 
Ahogy a megnyitón Lezsák Sándor elmondta: … van háttere ennek a kiállító parknak, amellett, hogy a szíveket is megnyitotta. Nemcsak a gyermekek által megfogalmazott (és videón rögzített) értékek miatt, hanem a több esztendős, kitartó munkával óvodában, iskolában, egyházi közösségekben, egyesületekben vagy baráti társaságokban folyó, értékmentő gyűjtés miatt is. Ennek a munkának az eredményét láthatjuk most itt a sétaúton. Hasonló képpen a Hungarikumokat tartalmazó kis leporellóhoz, amit szeretnék most itt Önöknek is bemutatni… Kívánom, hogy ezek az értékek erősítsenek minket! Nagyon nagy szükség van arra, hogy erősödjünk keresztény, nemzeti értékrendszerben, mert ami most történik a határainkon, okkal-joggal veszélytudatot ébreszthet bennünk – utalt az aktuálpolitikai eseményekre a körzet országgyűlési képviselője.
 
A megnyitón Szekeres Kamilla alföldi népdalcsokrot énekelt, a szanki Búzavirág Néptánccsoport táncosai pedig palatkai páros táncot adtak elő. Az elmúlt hetekben a Gy. Szabó Béla Református Általános Iskola tanulói rajzaikban örökítették meg a Szanki Értéktár kincseit, a felső tagozatosok pedig Hungarikum vetélkedőn mérték össze tudásukat nemzeti és helyi értékeink ismeretéből. Az itt született eredményekért díjakat és okleveleket adott át a nagy nyilvánosság előtt Patkós Zsolt polgármester, aki egyben jó szívvel ajánlotta a QR kódokkal is ellátott bemutató tablós sétautat osztálykirándulások, csapatépítők helyszínéül is.
 
A megnyitót a Márton napi Fesztivál követte a Művelődési Ház előtt felállított fűtött sátorban. A most átadott tematikus sétaút keddtől szombatig, az Ízek Háza nyitvatartási idejében látogatható.
 
(További információ kérhető Bozóki Szilviától a 20/564-3137-es telefonszámon)

4 csatolt kép kiállításalelnökpolgármesterkonyakmeggy készítés
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.