BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2015. november 13., péntek 20:31

A Mikulás segítőket keres Budafok-Tétényben kárpátaljai útjához!
A határokat átívelő nemzetegyesítés újabb állomásakent ádvent idején ismét segítő kezet nyújt Budafok-Tétény a kárpátaljai, mezőkaszonyi magyaroknak.      
Mindannyian emlékszünk még, milyen izgatottan vártuk az óvodában, hogy megérkezzen a Mikulás, mennyi vers és énektanulás és izgatott sutyorgás előzte meg a nagy belépőt, mikor aztán minden gyereknek izgatottan csilloghatott a szeme, hiszen ott volt a hús-vér Nagyszakállú. Akkor még nem tudtuk, hogy általában ezt a szerepet valamelyik lelkes apuka töltötte be, így a tények nem is zavarták a gyermeki lelkesedést. Ezt az örömet szeretné elvinni a XXII. kerületi Fidelitas a kárpátaljai Mezőkaszony 67 óvodásának és bölcsődésének. Az ukrajnai fegyveres konfliktus miatt Kárpátalján is nehézzé, anyagilag bizonytalanná vált a helyzet, ami a tél közeledtével csak tovább  romlik, ezért a kerületi fiatalok egy csoportja úgy döntött, hogy az önkormányzat korábbi kezdeményezéséhez csatlakozva  Mikulás-akciót szervez.

Az akció részleteit megtalálhatják a segíteni vágyók a  ciposdoboz pont com honlapon, közvetve pedig az önkormányzat honlapján. A ciposdoboz pont com honlapon megtalálják az intézménybe járó gyerekek névsorát, nevük mellé a velük foglalkozó gondozók és óvodapedagógusok rövid, pár mondatos jellemzést is tettek, hogy könnyebb legyen az ajándékozók dolga.

A kerület vezetése nagy örömmel fogadta ezt a kezdeményezést, ami a közvetlen segítségnyújtás által lélekben is közelebb viszi a Budafok - Tétényieket a mezőkaszonyi emberekhez. Az önkormányzat ezért vállalta, hogy segít a fiataloknak, hogy a Mikulás szánja célba érjen, az adomány Mikulás-csomagok szállítását magára vállalta. A következő napokban, hetekben a fiatalok kezdeményezéséhez tervek szerint újabb felajánlások is kapcsolódnak majd, ezekről menet közben kapnak tájékoztatást a jótékonysági akció iránt érdeklődők.

Kérjünk tehát, minden jószándékú, segíteni vágyó polgártársunkat, hogy regisztráljon a fenti honlapon és a hír megosztásával, továbbküldésével biztassa erre ismerőseit is.

Vigyünk együtt örömet a nehezebb sorsú gyermekek ünnepébe!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.