BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2015. november 17., kedd 17:26

Gedeon Andor Igazgató „HUMANITAS FERENCVÁROS” díj kitüntetésben részesült.
Gedeon Andor a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatója
„HUMANITAS FERENCVÁROS” díj kitüntetésben részesült.

 
Gedeon Andor 1979-ben nevelő, majd csoportvezető-nevelő volt. 1989-óta a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatóságának, illetve jogelődjének az intézményvezetője, majd igazgatója lett.
A Horizont Szociális Alapítvány létrehozásának egyik kezdeményezője és egyik alapító tagja, melynek munkájában jelenleg a szakmai programért felelős. Az alapítvány 1991-óta működik, tevékenységének célja a legszegényebb, legelesettebb embereken, családokon való segítés, az alapellátásokból kimaradt egyének és családok segítése.
Egyik kezdeményezője és alapítója volt a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete Nevelőotthoni szekciójának. A Családsegítők és Gyermekjóléti Szolgálatok Budapesti Egyesületének egyik alapító tagja. Részt vett a Fővárosi Önkormányzat gyermekvédelmi munkájában, a Budapesti Szociális Charta kidolgozásában, Ferencváros bűnmegelőzési programjának kidolgozásában.
Részt vett az ún. Dzsumbuj Help - program kidolgozásában és megvalósításában, valamint a Ferencvárosi Önkormányzat Szolgáltatástervezési Koncepciójának az elkészítésében.
Gedeon Andor munkáját mindig az elszegényedés visszaszorítása, az esélyegyenlőség érvényesítése vezérelte. Tevékenyen részt vállalt a ferencvárosi szociálpolitika, az intézményi struktúra kialakításában és új ellátási formák megvalósításában.
Eddigi kitüntetései, díjai:
2008-ban a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által adományozott „PRO FAMILIS” díj
2012-ben „FERENCVÁROSÉRT” díj
2015-ben Zalabai Gábor díj
Gedeon Andor eddigi munkásságáért a mai napon „Humanitas Ferencváros” díj kitüntetésben részesült, melyet Bácskai János Ferencváros polgármestere adott át.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.