BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2010. március 4., csütörtök 15:10

CSEPELÉRT-DÍJASOK 2010-BEN
Évről évre nagyobb a tekintélye a Csepelért-díjnak. Ezt a helyi kitüntetést, egy évben legfeljebb nyolcat, Csepel lakóinak javaslata és az önkormányzat képviselő-testületének döntése alapján az éveken át kimagasló teljesítményt nyújtott helyiek kaphatják. 
Az idén minden eddiginél több, huszonnyolc javaslat, száznál is több ajánlással került a képviselők elé.  (Egy javaslatot alkalmanként tíznél is többen támogattak ajánlásaikkal.) A képviselő-testület tagjai február 23-i tanácskozásukon – a személyiségi jogokat védő törvények előírásai miatt – zárt ülés keretében döntöttek arról, hogy az önkormányzat március 15. alkalmából tartandó ünnepségén kik vehetik át az elismerést. 
A Csepel érdekében végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, közmegbecsülést kiváltó tevékenység elismeréseként a képviselő-testület Csepelért-díjat adományozott dr. Beliczay Pavlik Istvánnak, a Csepeli Egészségügyi Szolgálat orvos-igazgatójának; Dékány Ágoston képzőművésznek; dr. Fiar Sándor tanárnak, egyesületi elnöknek; Tóth Ferencné iskolaigazgatónak;   Zalaváry Lajos Ybl- és Kossuth-díjas építésznek. Néhai Baracsi Imre, a Csepeli Birkózó Klub mesteredzője posztumusz (halála utáni) Csepelért-díjban részesült. A kollektívák közül a Csepeli Szakorvosi Rendelő Intézet kapta meg a Csepelért-díjat.
Az elismeréseket a kitüntetetteknek, illetve örököseiknek és képviselőiknek március 12-én, 14 órakor a Csepeli Munkásotthonban tartandó ünnepségen Tóth Mihály polgármester adja át.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.