ABAÚJSZÁNTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. december 16., szerda 00:12

ABAÚJSZÁNTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SIKERREL VALÓSTOTTA MEG KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FEJLESZTÉSÉT
Abaújszántó Város Önkormányzata a KEOP-2015-5.7.0 jelű, „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című pályázatra benyújtott „Abaújszántó Város Önkormányzat intézményeinek épületenergetikai korszerűsítése” megnevezésű és KEOP-5.7.0/15-2015-0289 azonosító jelű projektje kedvező elbírálásban, valamint 149 744 746 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A projekt kezdete: 2015. augusztus 28, zárása 2015. december 15.
A projekt keretében Abaújszántó Város középületeinek energetikai korszerűsítése valósult meg. A beruházás során 8 db önkormányzati épület került energetikailag korszerűsítésre úgy, hogy mindegyik épületen megvalósult az épülethatároló elemek, a homlokzatok, valamint a födémek, azaz a lehűlő felületek utólagos hőszigetelése, továbbá a nyílászárók cseréje. Épületenként 16-18 cm vastagságban került a homlokzatokra hőszigetelés. A födém szigetelését 20-30 cm vastagságban terítettük a nagyobb hőtartás érdekében. A régi, korszerűtlen nyílászárók helyett, modern, gázzal töltött, többrétegű üvegezéssel ellátott nyílászárók kerültek beépítésre, az előírásoknak és a kor elvárásainak megfelelően.
A fejlesztéssel jelentős energia megtakarítást érünk el, így biztosítjuk középületeink hosszú távú fenntarthatóságát. A jövőben, hasonló projektek megvalósításával kívánjuk támogatni Abaújszántó Város Önkormányzat költséghatékonyabb gazdálkodását, de legfőképp Abaújszántó Város fenntartható fejlődését és a településen élők környezetének megóvását, fejlesztését.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.