SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2016. január 28., csütörtök 19:13

Szeptemberben indul a felsőfokú képzés Sümegen
Az Oktatási Hivatal január 20-án kelt határozatával nyilvántartásba vette a sümegi felsőoktatási képzési központot és egyúttal kiadta a szervezet működési engedélyét. A hivatal határozatát szerdán kapták kézhez az érintettek.
A hivatal teljes egészében helyt adott a létesítési kérelemnek, így a jogerős döntés szerint a következő tanév első félévétől a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola szakmai partnerségével gazdálkodás és menedzsment, illetve kereskedelem és marketing szakos levelező képzések indulnak a Balaton-felvidéki kisvárosban. A felvehető maximális hallgatói létszám 120.
A sümegi közösségi főiskola hivatalos neve: John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ lesz.
Az új intézmény igazgatója Fülep Dániel elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Oktatási Hivatal minden szempontból kiemelkedően felkészültnek ítélte kérelmünket. A képzési központ profilja szervesen illeszkedik a térség gazdasági életébe, sőt az a célunk, hogy dinamizáló tényezőként működjünk. A közösségi főiskola modell lényege, minél több szakmai partner bevonása, ettől lesz "közösségi". Már fel is vettük a kapcsolatot jó néhány környékbeli nagy munkaadóval.
Végh László, Sümeg város  polgármestere elmondta: A turizmusra épül a város gazdaságfejlesztési stratégiája, ez az iparág pedig speciálisan képzett, magasan kvalifikált munkaerőt igényel. Ennek az igénynek a kielégítésében játszhat kulcsszerepet az új intézmény, amelynek örömmel bocsátottunk rendelkezésére reprezentatív sümegi ingatlanokat.
Kertész-Bakos Ferenc, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola főigazgatója hozzátette: Igazi elégtétel számunkra, hogy a kormányzati szervek visszaigazolták azt a munkát, amit az utóbbi hónapokban fektettünk a projektbe és szeptembertől elindul a sümegi felsőfokú képzés.  A három fenntartó, Sümeg Város Önkormányzata alapítóként, a a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola szakmai partnerként, a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. pedig üzemeltetőként a továbbiakban is mindent megtesz a képzési program sikeréért. Szeretettel várjuk az első sümegi hallgatókat!
 
 
Vége
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.