HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2016. február 17., szerda 15:20

Már Hajdúnánáson is lehet állampapírt vásárolni
A Magyar Államkincstár sajtónyilvános esemény keretében nyitotta meg hajdúnánási állampapír értékesítési pontját 2016. február 17-én a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúnánási Járási Hivatalában. A Kincstár 2015. december 17-étől kezdődően 25 helyen nyit új értékesítési pontot az országban annak érdekében, hogy az állampapír vásárlást ösztönözze a lakosság körében.

A Magyar Államkincstár tovább bővíti állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálati hálózatát. Az országszerte megnyíló új értékesítési pontok értékpapír nyilvántartási-számla, Start-értékpapírszámla, Tartós Befektetési Számla nyitással- és kezeléssel; továbbá kényelmi szolgáltatásokkal – TeleKincstár, WebKincstár, illetve MobilKincstár – állnak az ügyfelek rendelkezésére. 

Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese a megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ma az állampapírok jelentik a legbiztonságosabb és az egyik legmagasabb hozamú befektetési lehetőséget hazánkban. Hozzátette: 2016. január végén az országos ügyfél számla állomány több mint 824 milliárd Ft. 2013 decembere óta összesen 77.640 darab Kincstári Start-értékpapírszámla került megnyitásra – emelte ki az elnökhelyettes. 

Az állampapír értékesítő pont nyitásának köszönhetően a hajdúnánási és a Hajdúnánás környéki ügyfelek az állampapírokkal, Start-értékpapírszámlával kapcsolatos ügyeiket itt helyben, a Bocskai utca 12-14. szám alatt lévő Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Hajdúnánási Járási Hivatalában hatékonyan intézhetik. A Kincstár munkatársai pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ügyintézés gördülékeny legyen.

A Kormányhivatal 2011 óta igyekszik a szolgáltatásait és az ügyintézések lehetőségét egyre közelebb hozni az állampolgárokhoz ennek révén: 17 db kormányablak működik Hajdú-Bihar megyében, összesen 10 járásban - hangsúlyozta a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.
Rácz Róbert hozzátette: ezen fejlesztésekkel igen komoly kiszolgálási portfóliót, felületet tudunk biztosítani, amely európai viszonylatban is komoly minőséget jelent az állami hivatali kiszolgálás vonatkozásában.

Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere beszédében kiemelte: minden nap egyre közelebb kerülünk ahhoz a közös célunkhoz, hogy Hajdúnánáson az életre való berendezkedés ne jelentsen versenyhátrányt a nagy városokhoz képest. Az ilyen és ehhez hasonló lehetőségekkel, fejlesztésekkel tudjuk elérni ezt a kitűzött célt.
 
Szatmáriné Szabó Enikő, a Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei igazgatója elmondta, hogy 2015-ben jelentősen, több mint 2500 fővel növekedett az értékpapír állománnyal rendelkező ügyfelek száma megyénkben, így jelenleg mintegy 9200 ügyfelet tartanak nyílván. Az értékpapír állomány értéke Hajdú-Bihar megyében 33,9 milliárd forint – emelte ki igazgató asszony, hozzátéve: országos szinten megyénk évek óta a második helyet foglalja el ezzel az értékpapír állománnyal, amely évről-évre dinamikusan növekszik.

Az állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatokon így Hajdúnánáson is kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség. Az állampapír vásárlás ellenértékének kiegyenlítése forint- és euró alapú bankkártyával, átutalással és pénzszámla terhére történhet.

A hajdúnánási nyitást követően további 13 helyen nyílik majd értékesítési pont szerte az országban.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.