VÁMOSSZABADI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2016. február 22., hétfő 16:02

Vámosszabadi község közleménye a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról
Vámosszabadi Község Képviselő-testülete 2016. február 18-án kelt önkormányzati határozatában kifejezi állásfoglalását a migrációs veszélyhelyzetről és a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról.

1. Vámosszabadi Önkormányzata elutasítja az illegális bevándorlók bármiféle külső szabályozás, vagy kvóta alapján történő kötelező betelepítését Magyarország területére, mivel azt jogtalannak és értelmetlennek tartja. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre.

2. Teljes mértékben egyet értünk a kormány azon törekvésével, hogy a kvóta rendszer bevezetését, illetve az illegális bevándorlók beáramlását minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni. 

3. Európai események igazolják, hogy a papírok nélkül érkező illegális bevándorlók jelenléte, a táborokhoz közeli nagyvárosokban és településeken, nagymértékben növeli a bűnözés és a terrorveszély kockázatát.  

4. Vámosszabadi, Győr és Győr környékének lakosai érdekében nyomatékosan kérjük Magyarország Kormányát, hogy a közbiztonsági veszélyforrások, illetve a jövőbeni migrációs bűncselekmények megelőzése érdekében, a 2013 óta működő ideiglenes Vámosszabadi Befogadó Állomást a nyitáskor tett ígéretéhez híven bezárja.

Vámosszabadi Község Önkormányzata

Vámosszabadi, 2016.02.21.

1 csatolt dokumentum Közlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.